Diensten

Ontdek of ik wat voor jou kan betekenen. Ik ben supervisor en coach op gebied van persoonlijke coaching, supervisie en coaching bij stress en burn-out. In onze gesprekken maak ik gebruik van diverse methodieken. De Transactionele Analyse (TA) is daar één van die altijd voorbij komt.

Diensten

Ontdek of ik wat voor jou kan betekenen. Ik ben supervisor en coach op gebied van persoonlijke coaching, supervisie en coaching bij stress en burn-out. In onze gesprekken maak ik gebruik van diverse methodieken. De Transactionele Analyse (TA) is daar één van die altijd voorbij komt.

Stress en burn-out coaching

We hebben allemaal met stress te maken. En af en toe wat stress is goed voor je. Als je echter te maken krijgt met chronische stress heeft dit nadelige gevolgen voor je stemming en voor je lichaam. Wat begint met vage klachten kan eindigen in een burn-out waarbij je flinke roofbouw op je lichaam pleegt. Het ontstaan van een burn-out kan meerdere oorzaken hebben. In ons coaching traject doen we drie dingen. We werken aan je herstel én we gaan op zoek naar de patronen waardoor deze situatie is ontstaan. Ik geloof namelijk dat dit de basis is van je herstel. Daarnaast krijg je inzichten over stress. Wat is stress, wat doet het in je lichaam, hoe herken je het en ga je ermee om. Deze drie factoren geven samen jou de controle terug over je leven. Zo kunnen we bouwen aan een gezonde toekomst.

    • Werken aan herstel
    • Inzicht in stress en wat dit doet met je lichaam
    • Zoeken naar/werken aan onderliggende patronen waardoor deze situatie is ontstaan.

Supervisie

Supervisie is het onder begeleiding leren door reflectie op eigen werkervaringen. Degene die supervisie krijgt, de supervisant, leert het eigen handelen tegen het licht te houden. Daardoor krijgt hij inzicht in het eigen handelen en kan dit duurzaam verbeteren. Supervisie vindt plaats in een serie van minimaal 10 bijeenkomsten van 1 tot 2,5 uur, individueel of in groepen van maximaal 4 supervisanten. De supervisant bepaalt zelf welke ervaringen en vragen actueel zijn. Deze worden als werkervaring ingebracht.

    • Individuele of groepssupervisie
    • Minimaal 10 bijeenkomsten
    • Ontvang accreditatiepunten voor diverse beroepsregisters

Coaching

Soms zijn er momenten in het leven waarop het even niet zo gaat. Waarop je zelfs vast kan lopen. Zowel in je privésituatie als op het werk. Een coachtraject kan helpen om samen te kijken wat er precies gebeurt. Jij brengt je (werk)ervaring in en dat is het uitgangspunt voor het gesprek. Samen stellen we je coachvraag vast en gaan aan de slag. Coaching is niet bedoeld voor vragen of problemen die onmiddellijk moeten worden opgelost. We zijn gericht op de lange termijn.

Voorbeelden van coaching die naar voren kunnen komen zijn de balans vinden tussen jouw werk en privéleven. Het leren trekken van grenzen en nee durven zeggen. Omgaan met een heftige verandering of gebeurtenis in jouw leven. Mild zijn voor jezelf (zonder je verantwoordelijkheidsgevoel los te laten) e.d. Ook als jouw vraag heel anders is, laten we kennismaken en kijken of ik je daarbij kan helpen.

    • Individuele gesprekken van circa 60 minuten
    • Gericht op een duurzame verandering op de lange termijn
Uitgelichte methodiek:

Transactionele Analyse

De Transactionele Analyse (TA) is een theorie waarin persoonlijkheid, communicatie en verandering centraal staan. Grondlegger van de TA is de psychiater Eric Berne. Hij ontwikkelde deze theorie om persoonlijke ontwikkeling mogelijk te maken en gezonde relaties aan te kunnen gaan.

Lees meer

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ja dit kan zeker, ik ben geregistreerd supervisor en coach bij de LVSC en binnen onderstaande beroepsregisters kun je accreditatiepunten halen door supervisie (en soms ook coaching) te volgen:
  • Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ)
  • Register Sociaal Werkers (SW)
  • Registers Maatschappelijk Werkers (MW)
  • Register Sociaal Agogen (AG)
  • Register GGZ-agogen (GGZ)
  • Register Cliëntondersteuners (CO)
  • Register Gezinshuisouders (GHO)
  • Register Aandachtsfunctionarissen (AF)
  • Register Klachtenfunctionarissen in de gezondheidszorg (KF)
  • Register Cliëntenvertrouwenspersonen WZD (CVP)

Door de wet 'Verbetering Poortwachter' kan je werkgever in overleg met de bedrijfsarts een coachingstraject vergoeden. Dit kan gaan om stressklachten, het voorkomen van een burn-out, ondersteuning bij (lang) ziekteverzuim of re-integratie. Voor de start van dit traject is er contact met de bedrijfsarts en/of je werkgever.

Bij 3x per jaar (of meer) spreken we van frequent verzuim. Dit kan een voorbode zijn van langdurige uitval. Dit op tijd signaleren, in kaart brengen wat hier de oorzaken van zijn en samen op zoek gaan naar voorkomen van verzuim kan (langdurige) uitval voorkomen of verkorten. Starten met de werkgever én werknemer kan hier wenselijk zijn om de doelen voor het traject vast te stellen.

Kennismaken?

Neem geheel vrijblijvend contact op om te ontdekken of ik wat voor je kan betekenen.